Saffranssemlor (laktos- och glutenfria) 10 st
Blanda
25 g jäst för söta degar
200 g fingervarm laktosfri mjölk (2 dl)
240 g mandelmjöl (ca 4 dl)
80 g råsocker
½ msk kardemumma (grovmalen)
i mixer och kör på låg hastighet i 5-10 min. Låt vila 20-30 minuter i bunken under duk. Ställ gärna på ett varmt ställe.
Blanda
180 g fiberhusk (ca 3 dl)
½ tsk salt
80 g laktosfritt smör (rumstempererat)
1 st ägg
80 g laktosfritt smör (rumstempererat)
1 st ägg
Stöt
400 g mandelmassa
50 g hackad, rostad mandel
2 tsk vaniljsocker
1 msk Amaretto
Blanda
80 g laktosfri mjölk (ca ¾ dl)
Tillsätt mjölken pö om pö och blanda till en jämn fyllning.
När bullarna svalnat så klipp eller skär ett lock. Tryck ned mitten av bullen och lägg på mandelfyllningen. Spritsa
500 g vispad grädde
med krusig tyll. Lägg på locket och sikta
(5 dl) florsocker
över.
Nej, det funkade inte alls för min kinkiga mage; trots att de är både laktos- och glutenfria kom den jag åt ut med väldig fart, men den var god att avnjuta i a f...
½ g saffran
i mortel och blanda i
1 msk Amaretto
Kör allt på medelhastighet i ca 10 min. i degblandare tills degen börjar bli glansig på ytan och släpper fint från kanterna. Låt vila i bunken under duk i ca: 20-30 min. Dela degen i 90 gramsbitar (mandelmjöl är tyngre än vetemjöl) och rulla runda bullar, som läggs på plåt med papper. Jäs under duk till bakduk till dubbel storlek, ca 1 ½ timme. Grädda mitt i ugnen på 200 °C i ca 6-8 minuter tills bullen har fått en gyllenbrungul färg. 1 msk Amaretto
Mandelfyllning
Blanda400 g mandelmassa
50 g hackad, rostad mandel
2 tsk vaniljsocker
1 msk Amaretto
Blanda
80 g laktosfri mjölk (ca ¾ dl)
Tillsätt mjölken pö om pö och blanda till en jämn fyllning.
När bullarna svalnat så klipp eller skär ett lock. Tryck ned mitten av bullen och lägg på mandelfyllningen. Spritsa
500 g vispad grädde
med krusig tyll. Lägg på locket och sikta
(5 dl) florsocker
över.
Nej, det funkade inte alls för min kinkiga mage; trots att de är både laktos- och glutenfria kom den jag åt ut med väldig fart, men den var god att avnjuta i a f...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar