Picklad/syltad/inlagd rödlök 8 port
Koka upp 1-2-3-lagen
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl råsocker
1 1/2 dl vatten
Tillsätt
1 tsk salt
2 krm peppar
Låt svalna. Strimla
1 röd chilifrukt
Skala
2 - 3 rödlökar
och skär i tunna ringar. Lägg i steriliserad burk och häll över den avsvalnade lagen så det täcker. Täck med plastfilm och låt vila i kylen åtminstone över natten. Servera som vackert tillbehör till fisk- eller kötträtter. Hållbart i åtminstone 3 veckor eller upp till 3 - 4 månader i kyl om du bara använder rena redskap i den.
Koka upp 1-2-3-lagen
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl råsocker
1 1/2 dl vatten
Tillsätt
1 tsk salt
2 krm peppar
Låt svalna. Strimla
1 röd chilifrukt
Skala
2 - 3 rödlökar
och skär i tunna ringar. Lägg i steriliserad burk och häll över den avsvalnade lagen så det täcker. Täck med plastfilm och låt vila i kylen åtminstone över natten. Servera som vackert tillbehör till fisk- eller kötträtter. Hållbart i åtminstone 3 veckor eller upp till 3 - 4 månader i kyl om du bara använder rena redskap i den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar