måndag 5 december 2016

Hållbar rödlök på laxen

Inte bara hållbart och gott utan också så vackert. Enkelt med en utökad 1-2-3-lag och så får jag användning av årets stora chili-skörd!

Picklad/syltad/inlagd rödlök 8 port
Koka upp 1-2-3-lagen
1/2 dl ättiksprit (12%) 
1 dl råsocker 
1 1/2 dl vatten 
Tillsätt
1 tsk salt 
2 krm peppar 
Låt svalna. Strimla
1 röd chilifrukt 
Skala
2 - 3 rödlökar
och skär i tunna ringar. Lägg i steriliserad burk och häll över den avsvalnade lagen så det täcker. Täck med plastfilm och låt vila i kylen åtminstone över natten. Servera som vackert tillbehör till fisk- eller kötträtter. Hållbart i åtminstone 3 veckor eller upp till 3 - 4 månader i kyl om du bara använder rena redskap i den.

Inga kommentarer: