ca 30 bitar Häll
3 dl laktosfri vispgrädde
3 dl råsocker
1 dl ljus sirap
i en kastrull.
3 dl laktosfri vispgrädde
3 dl råsocker
1 dl ljus sirap
i en kastrull.
Låt koka på medelvärme till 125° (tar ca 40 min). Rör ned
50 g laktosfritt smör
och koka ytterligare 2 minuter.
50 g laktosfritt smör
och koka ytterligare 2 minuter.
Tar tröstlöst lång tid för fudge att komma upp i
125 grader så bra att t ex kunna chokladdoppa
saffransbiskvier o göra Saffransglass under tiden
Ta från värmen och tillsätt
100 g hackad 70%-ig choklad
rör om tills chokladen smält och rör ned
Zest och saft från 1 ekologisk apelsin (om du inte vill ha apelsinsmak så utesluter du bara detta!)
Häll smeten i en smord form, ca 20 x 25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Skär kakan i bitar.
100 g hackad 70%-ig choklad
rör om tills chokladen smält och rör ned
Zest och saft från 1 ekologisk apelsin (om du inte vill ha apelsinsmak så utesluter du bara detta!)
Häll smeten i en smord form, ca 20 x 25 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Skär kakan i bitar.
122 grader ser ut så här...
Så värt väntan; denna apelsinfudge är banne mig den godaste jag ätit så den var sannerligen värd väntan. Kokad med helt ekologiska och laktosfria råvaror samt mycket kärlek. Synd att min mage inte tillåter frossande (men tur för alla andra...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar