Fantastiskt god och nyttig soppa! Det är konstigt att det går bra (nåja, det funkar som med torsk, omelett o dyl, men är ingen katastrof i a f) för min kinkiga mage med grönkål, med tanke på att all annan kål innebär oerhörd smärta och "fyrverkeri" på toaletten. Jag vet inte riktigt varför, men den måste vara något väldigt annorlunda med just grönkålen för fast skadedjur ätit upp all annan kål jag sått, trots täckodling, så lämnade de, tack och lov, just grönkålen ifred.
Skala, dela och hacka lök och vitlök.
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Fräs i
2 msk smör
2 msk smör
i en kastrull utan att det tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt
1 dl torrt vitt vin
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl torrt vitt vin
1 l vatten
1 1/2 grönsaksbuljongtärning
lite i taget, under omrörning. Tillsätt
400 g fryst hackad grönkål (ca 8 dl)
Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter utan lock.
400 g fryst hackad grönkål (ca 8 dl)
Koka upp och låt småkoka ca 5 minuter utan lock.
Mixa ev soppan slät med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt
finrivet skal av 1/2 citron
2 krm riven muskot
2 krm riven muskot
1 krm salt
2 krm peppar
2 krm peppar
hyvla lite
parmesanost
parmesanost
över. Servera ev med kryddad korv i eller med Rotfruktschips. Själv avnjöt jag den med ett gott surdegsbröd med ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar