lördag 3 december 2016

Mangolax med kokosris

Milt för en känslig mage och väldigt gott, liksom rätt snyggt också
4 port
Koka upp 
2 dl vatten 
3 dl jasminris 
1/2 tsk salt 
Sjud under lock 20-30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. 

Lägg 
4 portionsbitar lax
i en oljad ugnsform. Ringla över 
1 msk olivolja
och krydda med 
1/2 tsk salt 
1 krm svartpeppar
Bred 
1 dl mango chutney
över och sprinkla
2 hackade sharlottenlökar
över. 
Jag använder gärna mitt zest-järn för att bara får med det allra
yttersta av citrusskalet, eftersom det vita är så bittert
Ställ in formen mitt i ugnen i ca 10 minuter och sänk temperaturen till 175°.
Servera tillsammans med kokosriset, som blev klart samtidigt eftersom jag satte in laxen i ugnen när det var precis 10 min kvar på risets koktid.

Inga kommentarer: