söndag 8 januari 2012

Acceptans av vikt

Jag skrev tidigare om vikten av att försonas för att kunna bryta sig loss ur sitt förflutna. Försoning känns dock som ett ålderdomligt begrepp. Jag vill därför upprepa vad läkarna försökte inpränta i mig efter min olycka, nämligen att jag måste acceptera det som hänt.
verkligheten kan vara både stenig och hård
Det vägrade jag dock att göra eftersom jag intalat mig att om man accepterar något så anstränger man sig inte för att förändra det faktumet. Jag hade fel. Att acceptera verkligheten innebär inte att man måste avstå från att försöka förändra en situation, utan att sluta upp med att föra krig mot sig själv och sin tillvaro! Läkarna lärde mig att för att orka leva vidare är det oerhört viktigt att acceptera den situation man är i som den verklighet man har att förhålla sig till. Om man försöker motarbeta sin verklighet blir allt oerhört mycket jobbigare än det behöver vara. 
ingen idé att hänga med huvudet alltså; acceptera din verklighet!

Hur jobbigt det än kan vara bör man inte undvika, fly, förvränga eller döma den yttre verkligheten runt omkring eller den inre verkligheten, med alla dina tankar och känslor. Acceptans har sitt ursprung i buddhistisk filosofi eftersom acceptans kan hjälpa en person att släppa lite av alla kraven i livet och på detta sätt hitta större harmoni.
Lycka till med att acceptera ditt eget liv! 

Inga kommentarer: