söndag 12 juni 2011

Morötter älskar tomater

Jag har tidigare skrivit om boken Morötter älskar tomaterBoken handlar om samplantering, alltså vilka grönsaksplantor som trivs med och hjälper varandra och även de som inte gör det.
Den utgavs tydligen av ICA bokförlag 1989. Jag tänkte därför att jag skulle  ge mig ut o leta bland antikvarier och handlare av gamla böcker, men jag skrev också till ICA bokförlag  och frågade om den möjligen planeras att återutge. 

som tur är så är min engelska väldigt god efter boende i USA
och Sydafrika, så  är lika glad för boken på originalspråket
 Jag fick då svar därifrån att de inte kommer att  göra det, men att den finns att köpa på engelska hos Bokus, så jag beställde den därifrån för 107,-. Det har dock tagit betydligt längre än de 3-6 vardagar, men idag har den kommit hit!
Tomater och basilika är ett exempel på växter som fungerar
enormt bra att odla ihop eftersom basilikan jagar bort skade-
insekter som annars gärna ger sig på tomaterna
Nu ska här läsas och läras! Den svenska Morötter älskar tomater fick jag tag i begagnad och den är bara häften så stor som den engelska. Detta, eftersom den del med förslagna planteringsplaner, liksom kapitlet om skadedjursbekämpning är utlämnade. Det alfabetiska registret är heller inte uppdelat i kategorier med grönsaker, örter osv, som i den engelska. Jag är glad att jag köpt den engelska också för den svenska är egentligen ingen översättning, utan snarare tolkning av den. 


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!  

Inga kommentarer: