lördag 7 mars 2015

Skylla sig själva?

Härom dagen läste jag detta vidriga i DN om ännu en fruktansvärd våldtäkt i Indien:
Bild ur DN
Så funderade jag en del och insåg att i praktiken stämmer det denne vidrige våldtäktsman säger med domstolars hantering när de undrar hur kvinnan var klädd o dömer till lägre straff om hon t ex har kort kjol. Det handlar ju om att hela samhället och inte bara (men särskilt) pojkar lär sig allas lika värde!
bild ur The Telegraph #IndiasDaughter
Samtidigt rapporteras det att filmen om denna vidriga våldtäkt stoppas. Det är en brittisk dokumentär Indiens Dotter, som som blivit väldigt uppmärksammad och var tänkt att visas i Indien och sex andra länder på internationella kvinnodagen.  Leslee Udwin, som gjort India’s Daughter intervjuar i den bl a Mukesh Singh, en av de män som i  december 2012, sexmisshandlade en student i en buss så svårt att hon dog. Det är där han skyller på kvinnan och  Udwin berättar att han inte visade minsta ånger under de sexton timmar hon intervjuade honom, utan hävdade att "alla gör ju så". Se honom själv tala här!
Här kan du se en intervju med Leslee Udwin på engelska
En indisk film som bör tilltala svenska domare...
lånad från All India Bakchod


Där har vi hela problemet. Varför respekteras inte en kvinnas nej heller här i västvärlden? Se Indiens Dotter imorgon 8 mars kl 22.10!

Inga kommentarer: