-Det konsumenterna kan göra är att välja ekologiska livsmedel, speciellt för barn och gravida, säger Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen" till DN. Helt enkelt.
torsdag 21 mars 2013
Mat utan farliga kemikalier
Igår rapporterades det i nästan all media om kvarvarande bekämpningsmedel i många frukter. Det är Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet som tagit 77 000 prover från mer än 500 olika livsmedel sålda i EU, Island och Norge. Årets rapport fokuserar på äpplen, vitkål, purjolök, sallad, mjölk, persikor, päron, spannmål, jordgubbar, fläskkött och tomater. I hälften av dem finns rester av kemiska bekämpningsmedel! "Jordgubbar, citrusfrukter och lever ligger högt både vad gäller mängder och hur många bekämpningsmedelsrester som finns i samma prov. Och i vindruvor har man hittat både cancerogena och hormon- och reproduktionsstörande ämnen. Värst är vindruvor från Indien där 53 procent av proven låg över gränsvärdena." enligt DN.
Hur kan vi då undvika farliga kemikalier i vår mat? Ät vilt, egen-odlat, ekologiskt eller enkelt uttryckt KRAV-märkt!
-Det konsumenterna kan göra är att välja ekologiska livsmedel, speciellt för barn och gravida, säger Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen" till DN. Helt enkelt.
-Det konsumenterna kan göra är att välja ekologiska livsmedel, speciellt för barn och gravida, säger Emelie Hansson på Naturskyddsföreningen" till DN. Helt enkelt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar