Grön ärtsoppa med pepparrotsklick 4 port
1 tsk rapsolja
1 lök
600 gram frysta, gröna ärtor (jag använde blötlagda o kokade torkade)
när ärtorna blötläggs är de gröna, men inte kokta sedan |
1 grönsaksbuljong
1,5 dl mjölk
1,5 dl crème fraîche
riven pepparrot efter smak
Hacka löken och fräs den mjuk i rapsolja utan att den tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, ärter. Låt koka 8 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt mjölk och smaksätt med peppar. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Värm och servera med crème fraîche blandad med pepparrot. Gott till soppan är ett varmt fullkornsbröd.
Jag kunde dock inte förmå mig att köpa en påse frysta gröna ärter, utan kokade istället de torkade jag odlar skott av |
Till min besvikelse visade det sig vara till förväxling lik vanlig ärtsoppa, t o m till färgen och utan mejram. Pepparroten gav dock viss stuns åt den men jag skulle inte ha missat världens grej om jag inte testat. Det vet jag nu, utan tvekan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar