200 g sötmandel
200 g florsocker
2 tsk rosenvatten/vanligt vatten
1 tsk vatten
1 msk Amarettolikör
Skålla mandeln i kokande vatten någon minut och skala den. Mal den i mandelkvarn eller mixa fint i en matberedare. Sikta i florsockret, blanda väl med (rosen)vatten, vatten och Amaretto. Tillsätt mer vatten om det behövs. Täck med plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme. Forma små ägg av marsipanen.
150 g 70 % smält choklad och temperera den i vattenbad.
Doppa halva äggen i den smälta chokladen. (När chokladen stelnat kan du pudra dem lätt med kakao runt om och skaka dem i handen så att de blir vackert "jordiga".)
(Du kan också köpa färdig mandelmassa och smaksätta med (rosenvatten och) Amarettolikör.)
Både enkelt, gott och snyggt, bara jag får min ork åter igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar