Jordärtskockssoppa 4 port
6 hg jordsärtskockor
Skala och skär i mindre bitar som du lägger i vatten så att de inte mörknar av syret.
1 skivad gul lök
1 skivad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
olja/smör
Fräs utan att det får färg. Häll så över
7 dl mjölk
Fräs utan att det får färg. Häll så över
7 dl mjölk
2½ dl buljong
Låt koka under lock i 20 minuter till skockorna är mjuka. Mixa soppan slät och koka upp igen.
Smaksätt med
Smaksätt med
(saft från ½ citron, socker)
salt och peppar
Dekorera med lite
krasse, persilja, groddar eller annat grönt
och servera med ett gott bröd.
Eftersom jordsärtskockor är gasbildande föreslår jag att du avslutar måltiden med att tugga på torkad fänkål, anis eller kummin. De underlättar inte bara matsmältningen utan gör också att du slipper fisa och dessutom får man en ren smak i munnen efter måltiden!
salt och peppar
Dekorera med lite
krasse, persilja, groddar eller annat grönt
och servera med ett gott bröd.
Eftersom jordsärtskockor är gasbildande föreslår jag att du avslutar måltiden med att tugga på torkad fänkål, anis eller kummin. De underlättar inte bara matsmältningen utan gör också att du slipper fisa och dessutom får man en ren smak i munnen efter måltiden!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar