tisdag 15 januari 2013

Hur du som kurvig ser bäst klädd ut

Hur viktig din kroppsformen är  för t ex hur du bör äta och träna skriver jag om nu och här kommer tips på du bör klä dig enligt stilpoliserna Trinny & Susannah. Jag är helt överens med dem om det, så därför tänkte jag besätta lite mer om det här eftersom jag inte hittar något om det på svenska översätter jag en engelska artikel ur Daily Mail här. Allt är hämtat ur Susannah Constantines och Trinny Woodalls bok The Body Shape Bible från 2008, som finns att köpa också i Sverige, men bara på engelska

Just nu kan man se när de Stylar om Sverige på Sjuan, vilket du kan läsa mer om här. Förra veckan visades första avsnittet från Luleå, och imorgon onsdag kl 21 åker de till Stockholm. Nästa onsdag 23 januari är det Trelleborg som stylas om avslutningsvis.

Trinny & Susannah jobbar med 12 olika kvinnliga  kroppsformer; äpplet, timglaset, käglan, vasen, struten, klubban, pelaren, klockan, bägaren, cellon, päronet och tegelstenen. Namnen avslöjar precis hur formerna ser ut, men här kommer lite bilder och tips med. Jag tänkte börja med de kurviga formerna, på samma sätt som jag gjorde med mat och träning. Dessa är timglaset, käglan, vasen, cellon och päronet och så återkommer jag till de andra längre fram.
klicka på bilden så
öppnas den större
"Timglaset är verkligen essensen av vad som gör en kvinna kvinnlig. Du är alltså gjord "för män", men inte för kläder, kanske du själv tycker. För dig är det svårt att se trendig ut eftersom du i raka klänningar, jeans eller lumber-jackor ser gravid ut, med din byst och smala midja. Nyckeln är att inte gömma dina kvinnliga former, utan istället framhäva dem. Du måste ha insydda kläder som smeker dina kurvor och sträcker ut din överkropp. Marilyn Monroe skulle väl inte ha varit en sexbomb i formlösa grunge-kläder? Kom ihåg att de flesta män hellre ser tuttar och rumpa än ett skelett.Klä dig kroppsnära och vicka på rumpan. Resultatet kommer att bli förbluffande och du kommer aldrig att känna dig fet eller klumpig. 
Hörnstenarna i garderoben för ett timglas är v-ringade kroppsnära tröjor och pennkjolar. Undvik stilett-klackar och välj rundade skor eller med öppen tå.
klicka på bilden så
öppnas den större
Cellon har breda axlar, stor byst och din bakdel och lår är i en klass för sig. Du är en raffinerad kvinna som en vackert stämd cello. Kanske känner du dig för iögonenfallande jämfört med nättare väninnor. Det är OK, för det är just vad du är! Försök dock inte gömma dig utan var alltid ditt eget fantastiska jag, så kommer folk att vända sig om efter dig när du skrider nedför en trappa eller över ett dansgolv. Du kan inte klä dig i tunna t-shirts över tajta jeans och Halleluja för det! Som tur är gör din benstruktur att du välförtjänt kan bära upp elegans med lätthet. Som cello måste du bara lära dig att sträcka stolt på dig och svassa över golvet,
Hörnstenar i cellons garderob bör vara vitt V-ringade tröjor för att riktigt framhäva tuttarna. Vertikala veck på kjolen nedanför magen håller in den fram och skär av din rumpa på mitten bak. Satsa på skor som stödjer  överbenen samtidigt som de framhäver dina eleganta vrister.
klicka på bilden så
öppnas den större
Päronets största problem, när vi pratar om vikt-fördelningen ligger runt dina breda höfter och dina svällande lår som du inte kan bli av med. Går vi nedåt kommer vi fram till dina vader och vrister, som inte riktigt är så definierade som du skulle önska. Det handlar inte om att du är överviktig, verkligen inte. Päron kan vara magra som Trinny, men hennes höfter är också, ärligt talat, hennes bredaste del. Som vi ser det så har Päronet många försonande kvaliteter, som alla finns upptill. Brösten är inte stora och kan enkelt smita in i skira snygga toppar. Dina armar är, tack och lov, nästan alltid perfekt avstämda. Din överkropp är banne mig svår att hitta fel på. En muskulös rygg och smal midja gör dig till en kvinna med tur. Fortsättningsvis bör du vissa upp din överkropp och hålla underkroppen mystisk för omvärlden.
Hörnstenar i päronets garderob är att undvika fickor och istället satsa på byxor med en slät framsida. raka stövlar är som gudasända för att täcka de där bastanta vaderna så att du kan bära kjolar och klänningar.
klicka på bilden så
öppnas den större
Käglan är en sådan där gammal goding med en lång smal överkropp som utvidgar sig dramatiskt i bottnen. Du är inget klassiskt Päron, eftersom hon har stora lår och en ordentlig rumpa. Hos dig ligger problemet längre ned, i höft-regionen. Du är övertygad om att alla märker det. Att täcka över höfterna har blivit en besatthet. Dina försök att dölja höfterna gör att du utplånar hela kroppen. Borta är dina formfulländade armar, din midja, dina snygga vrister. En underkrupp är så mycket enklare att maskera än stora tuttar eller en böljande mage. En smalare överkropp innebär att du kan ha eleganta plagg eftersom du inte behöver gömma knölar och gupp och i vanliga fall är ju ändå rumpa och lår oftare dolda av bord eller rattar än överkroppen. 
Hörnstenar i Käglans klädsel bör vara vertikala mönster på underkroppen hjälper dig att ge intrycket med slankare över höfterna. Breda slag på kappan gör att axlarna framstår som bredare och visar en mer välformad överkropp. Eftersom dina ben är korta behöver du höga lite bredare klackar på skorna.
klicka på bilden så
öppnas den större
Vasen är ett Timglas som dragits ut på längden. Där är du, Vasen, lättare att forma med kläderna än Timglaset eftersom dina former inte är lika kurviga och du har en plattare rumpa. Susannah, som är en klassisk Vas håller dock inte med om det, precis som många av er andra. Du känner att dina tuttar är oproportionerligt stora och att din mage har en amöba-liknande förmåga att byta form. Du är inte överförtjust i dina armars storlek heller. Du sätter på dig kläder och känner dig fet och än värre blir det när ingen annan håller med dig. De ser istället Playboy-tjejen. Fast du är en stor Vas har du proportionerna hos en riktigt sexig kvinna. Det är inte storleken det handlar om här utan du måste vara noga med stilen. Skarp, tajt skräddarkonst som miss MoneypennyViagra är din ideal-look.
Hörnstenar för Vasen är vida urholkade urringningar, som balanserar ditt bröst med resten av din kropp. Kurviga flickor behöver svarvade skor. En knapp på jackan förstärker din smalaste del, under bysten."

Inga kommentarer: