lördag 19 januari 2013

Chutney som lockar snålvattnet

Min mor hade gjort en fantastiskt god Tomat- och äppelchutney i höstas, som hon bjöd på i julas. Kan ni tänka er att jag t o m uppskattade russinen i den, vilket måste ses som en bragd med tanke på att det aldrig tidigare hänt! Hon hade svårt att hitta receptet, men tror att det måste vara detta:
Tomat- och äppelchutney
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1/2 dl honung
1 dl vitvinsvinäger
1 msk syltad ingefära
2 röda äpplen
400 g tomater /1 burk hela skalade
1/2 dl russin
Skala och skiva schalottenlöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt hunung och vinäger. Låt koka upp. Kärna ur och hacka chilin. Strimla ingefäran. Skala och tärna äpplena. Lägg chili, ingefära, äpplen och tomater i kastrullen. Låt koka 30 minuter på svag värme. Blanda i russinen. Så lät mor den vila i några månader innan den serverades då den riktigt gottat ihop sig. Tänk så gott resultat av mina odlingsansträngningar ändå!

Inga kommentarer: