Ytterligare en fantastisk rätt med zucchini som är helt vegetarisk utan Feta-osten! Det är verkligen en grönska jag inte kan få nog av, men det är viktigt att värma den ordentligt (så att den blir genomskinlig) annars utvecklas inte de fantastiska smakerna.
![]() |
jag hade inga oliver eller paprika, men det ser ändå grymt gott ut, inte sant? |
Het zucchini med bulgur & fetaost 4 port
500 gram zucchini
1 klyfta vitlök
Citron
0,5 tsk chiliflakes eller cayenne
1 tsk spiskummin
(1 tsk paprikapulver)
2+2 msk olivolja
riv vitlöken med rivjärn
4 portioner bulgur
2 tomater
3 msk hackad persilja
3 msk hackad gräslök
1 dl oliver
100 gram fetaost
salt och peppar
Värm ugnen till 250 grader. Skölj zucchinin, dela på längden i knappt centimetertjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skala och riv vitlöksklyftan ner i en liten skål.
Rör ner lite pressad citron, chilin/cayennen, spiskumminen(, paprikapulvret) och 2 msk av olivoljan. Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer citron och chili/cayenne. Pensla eller dutta blandningen över zucchiniskivorna. Baka zucchinin 20 minuter i 225 grader i ugnen.
Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet men tillsätt gärna buljong! Dela, kärna ur och tärna tomaterna.
Hacka persiljan och gräslöken.
När bulguren kokat klart vänder du ner de sista 2 msk av olivoljan, tomattärningarna, det gröna hacket och oliverna. Servera med zucchinin och smulad fetaost. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar