söndag 27 november 2011

pssst

Nu blommar det!
Jag känner mig riktigt nöjd med denna första advent, fast jag inte fått upp stjärnor, gardiner och annat förrän idag. När jag drog upp persiennen snöade det så smått och när jag och syster Maja ca 1 h senare gick till julmarknaden snöade det allt mer.

Faktum är att det var riktiga lapphandskar som snöade ned så sakteliga och stegen knarrade fantastiskt. Vi var på julmarknaden så tidigt att där inte hunnit bli trångt än och jag köpte getmese, kryddat tunnbröd och denna fina dörrkrans, som några tjejer gjort:
Vi var så ned till stan en sväng och det var nästan som när jag var barn eftersom så många butiker hade söndagsöppet. Även om själva skyltningarna varit jullika ett bra tag så hade det gjorts lite extra till just idag. Bl a var det en tävling likanade Konst på Stan, där man skulle leta bokstäver i skyltfönstren samt  rösta på vilket som var snyggast. För det kunde man vinna hela 10 000,- att shoppa för i stans butiker; inte illa!

Till middag bjöd  Maja på risgrynsgröt och jag har äntligen advent-pyntat. Det tar lite tid när orken helt sonika tryter, men det är ju inget som säger att det måste vara klart vid något särskilt tillfälle. Så här fint har Maja pyntat hos sig:
Nu är dessutom alla julklappar klara så ända fram till jul kan jag bara njuta; hoppas att också du haft en fin adventshelg!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

Inga kommentarer: