måndag 7 november 2011

Jämtländsk Meny i SRP1

Länets egen matambassadör Fia Gullriksson kommer att leda den anrika programserien Meny i P1, som sänds över hela riket. Lokalradion gör riksradio när P4 Jämtland nu har fått det eftertraktade riksradiouppdraget att under våren producera det anrika P1-programmet Meny! Med utgångspunkt från Östersund besöker Fia Gullriksson och resten av radiogänget matproducenter i hela landet. Tjugotvå program om mat, dryck och matkultur blir det och de kommer att sändas under våren 2012, med början i januari.
Fia Gullriksson blir radiokock när hon medverkar i
den rikssända programserien Meny som nu P4 Jämtland
fått i uppdrag att producera. 
Foto: Billy Abraha/SR
Det är ett hett eftertraktat uppdrag som nu landat på P4 Jämtlands bord. Programmet produceras och sänds från Östersund, men med utflykter också i resten av riket. Allt ska dock kablas ut från Östersund med start i januari nästa år. Jag vet att Gullriksson befann sig i Göteborg förra veckan och åkte så vidare till Skåne och Köpenhamn, lagom till Mårtens Afton. När hon bad om tips för vad de ska göra reportage om önskade jag mig därför (naturligtvis) om Gåsamiddag, och så gör ju Brösarps Gästgiveri den Bästa Äggakagan påstås det! Ett program där det bakas tunnbröd vore också kul. Givetvis också gärna ett reportage med Tim, som driver "Europas bästa japanska restaurang" Take Mikado! Liksom gärna ett om när Lars "Vegas" Gustafsson, som enligt Lars Ericsson brukar hålla i en årlig BASfest för Östersunds basister, där de bl a äter BASföda.  

Berikande både för oss jämtar och resten av riket, hoppas jag verkligen, men jag kommer nog ändå att fortsätta sakna Karin FranssonMeny enormt! Kommer Fia att kunna bära upp hennes mantel? Jag har i många år tänkt att Fia påminner en hel del om Camilla Plum och hon och Fransson tycker jag ju nästan är varandras motsvarigheter i Sverige och Danmark så mitt hopp är stort! ;-)  

Inga kommentarer: