Krusbärskräm av vännens fantastiska röda krusbär. (Naturligtvis plockade jag med mig och tog med hem.) |
Husmors Krusbärskräm gör du så här enkelt 4 port av
6 dl snoppade krusbär, krämen kan givetvis göras av andra bär med!
5 dl vatten
1,5 (-2) dl socker för de av er som inte är lika söta som mig ;-)
färskmalen kardemumma e smak
Häll allt i en kastrull och koka upp. När det kokat så att bären spruckit tillsätter du
3 msk potatismjöl utrört i lite vatten så att det inte blir klumpar
blanda om och värm upp varpå du
häller upp krämen i en skål. Sockra så att det inte blir skinn på och låt kallna.
Saftkräm gör du på samma sätt men med 3 dl koncentrerad saft istället för bären. Dessa kan för övrigt vara både färska eller frysta.
Servera så med mjölk och njut av den goda smaken, likväl som att du vet exakt vad det är du äter!
2 kommentarer:
Jag kokade sylt idag på svarta vinbären jag plockade då du var här. En liten klick av sommar i morgonfilen. Det är lite av Lycka det!
Absolut; gudasänd smaskens förädlad av en kunnig hand ;-)
Skicka en kommentar