... eller Prästmon, för att vara exakt. Visade sig vara en av de godaste soppor jag ätit, t o m godare än Vichysoisse (Potatis- o purjolöksoppa). Min vän bor som i ett alldeles eget paradis och får stora skördar av bl a zucchini, gurka, Physalis, potatis, bär, ja det mesta viktiga helt enkelt! Har redan fått förfrågningar på receptet så håll till godo:
Zucchinisoppa Made in Heaven
smör
hackad lök
stek löken i en järngryta tills den blivit genomskinlig. Sänk värmen så att det inte får färg! Tillsätt
rejält med zucchini skalad o skuren i tärningar
låt koka sönder och nästan bli genomskinligt, drygt 20 min. Rör om hela tiden så att det inte bränns. Smula ned några buljongtärningar och rör om så att det löser sig i zucchini-vätskan. Mosa sönder zucchinin med potatisstöt. Tillsätt grädde och vatten till lagom konsistens; rätt tjock o med zucchinibitar med lite tugmotstånd i. Pressa i vitlök och smaka av. Varken salt, peppar eller annan kryddning behövs då zucchinin är så smakrik i sig själv. Njut tillsammans med gott bröd och ost! Kan meddela att den smakar väldigt gott även utan vitlöken, men då behöver man salta lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar