Syrénsaft som min vän gjort och kanderade syréner från Gulleboden på Jamtli |
Nästa år ska även jag göra ett försök med denna goda Syrensaft
40 klasar syrénblommor
1,8 kilo strösocker
2,5 lit vatten
4 citroner ev natriumbensonat
Tvätta citronerna noga. Varva blommor, socker och tunt skurna citron skivor i en rostfri bunke. Häll på hett vatten och täck med plast folie i ca 3 dagar. Man kan röra om ibland så att sockret löser sig. Slå upp på rena flaskor och förvara i kylen.
40 klasar syrénblommor
1,8 kilo strösocker
2,5 lit vatten
4 citroner ev natriumbensonat
Tvätta citronerna noga. Varva blommor, socker och tunt skurna citron skivor i en rostfri bunke. Häll på hett vatten och täck med plast folie i ca 3 dagar. Man kan röra om ibland så att sockret löser sig. Slå upp på rena flaskor och förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar