måndag 15 augusti 2011

Cassis Bouillie - Rårörda svarta vinbär

Jag måste bara berätta hur fantastiskt gott det blir med lite fantasi bara man har bär tillgängliga. Kära vännen hade ingen sylt till pannkakorna så då mosade hon bara rensade svarta vinbär med handmixern och blandade i socker.
Kajsa Warg påstås aldrig ha yttrat frasen"Man tager vad man haver", men det har ändå varit ledorden för delgens delikatess-frosseri, kan jag avslöja.
En delikat sylt med lite "vuxnare" smak var därigenom född. Därav det franskt förnäma namnet, Cassis Bouillie (franska för mosade svarta vinbär bara..). Häftigast av allt var att när det mosats och fått vila i kylen över natten så blev det alldeles tjockt och geléaktigt, så det är tydligen väldigt mycket pektin i naturligt.  Underbart gott!!!

Pektin  finns rikligt i vinbär, lingon, hallon, syrliga äpplen och citrusfrukter. Dessa kan man alltså göra sylt och gelé av med vanligt socker, utan att tillsätta pektin. Nyttigt att veta!


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: