onsdag 3 augusti 2011

Tapenade

Från Provence i södra Frankrike kommer tapenade, som betyder kapris. Tapenade kan användas som dipp, på bröd eller som fyllning i t.ex. fiskrätter, så jag tycker det är utmärkt att göra till en knytis!.

Tapenade 4 port

300 g urkärnade, svarta oliver
50 g sardellfiléer (en liten burk)
1 msk kapris
10 färska basilikablad
1 dl olivolja
1 tsk pressad citron
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Mixa oliver, sardeller, kapris och basilikablad. Häll ner oljan i en fin stråle. Krydda med salt och svartpeppar. Häll ut röran ur mixern.
Pressa ner vitlöksklyftorna

till knytisen igår använde jag dock
hela tre burkar Kalamata-oliver


vitlöken ska pressas i efteråt, men la
ändå i den för den visuella effekten här

Inga kommentarer: