Smokey burger de Luxe
400 g älgfärs
O'Learys egna BBQ-sås "Hickory Smoke Original" ) tsk Liquid smoke (använde istället ca 2 tsk
2 klyftor vitlök
1 ägg
tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 skivor (cheddar)ost (gärna amerikansk färdigskivad för burgare)
2 msk majonäs
2 stora salladsblad
1 biff tomat
0.5 rödlök
saltgurka
Blanda färsen med Liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar. Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem. Lägg burgarna på en tallrik lite sallad i botten, burgare, skivad tomat (och lök). Servera med cole slaw*) och saltgurka skuren i stavar. Leila använder bröd till också, men det är egentligen onödiga snabba kolhydrater, som jag ser det.
Smokey burger de Luxe med ost, tomater, saltgurka och Cole Slaw |
0,5 litet vitkålshuvud
1 morot
(1 gul lök)
1,25 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
1 msk vinäger
1 tsk fransk senap
1 tsk socker/ honung / knivsudd Stevia
salt och peppar Strimla vitkålen fint med osthyvel. Lägg strimlorna i ett durkslag. Häll kokande vatten över kålen två gånger. Låt kålen kallna. Skala och riv moroten. (Skala och finhacka löken). Blanda samman morot (och lök) med vitkålen. Rör ihop majonnäs med gräddfil, fransk senap, socker/Stevia och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar