Såg i Aftonbladet att de föfasade sig över att äta larver, men jag kan avslöja att det är riktigt gott! Även kokta och utan choklad. När jag pluggade i Johannesburg ville jag ha tunna afroflätor gjorda, så jag gick till frisersakongen på Wits' campus och beställde tid för det, när jag fått reda på vad det skulle kosta. När frisörskan väl började fläta var hon helt fascinerad över mitt hår, eftersom hon aldrig tidigare rört vid ett så mjukt och fint hår med så många strån. Både hon, de andra frisörna och kunderna där var nämligen svarta, vilket jag inte ens tänkt på.
Larver i choklad kan du se ett reportage om ur Aftonbladet genom att trycka här! De jag åt var dock plattare, bredare och enfärgade i ljust beige, samt ledade. Frestad?! |
Vi pratade och hade riktigt trevligt, tyckte i alla fall jag och innan vi skiljdes åt på kvällen undrade hon om jag ville smaka traditionell afrikansk mat till lunch dagen efter. Det ville jag gärna och blev nyfiken snarare än förskräckt när hon berättade att det skulle bli kokta larver och lever. På söndagen hjälpte en av de andra frisörskorna också till att fläta och jag flätade själv den nedre delen där det var lätt att komma åt. Vi pratade och skrattade och jag var väldigt spänd inför lunchen. När det så blev dags åt vi, på tradionellt afrikanskt sätt med händerna och osyrat bröd ur två burkar alla tre. Det smakade helt OK med kokta larver, lite knaprigt så där, men skulle nog smakat mer med riktig kryddning. Levern var också helt OK och jag gillade verkligen kryddningen av den. Det är spännande med okända matvanor, enligt mig, som får ont i magen av och därför inte kan med surströmming.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar