måndag 3 januari 2011

Gör vardagen till en fest!

Då är det årets första måndag och dessutom syns ingen sol till på den grå himlen. Vad göra? Först och främst högerklicka här, så öppnar du uppiggande musik i en annan flik. Det känns redan lite bättre va?
Så kan jag avslöja att det normalt räcker med 25 minuters rörelse (träning eller varför inte pogo-dans till bra musik?)  för att ditt sura humör ska vändas till glädje! 25 korta minuter av ett dygns hela 1440; det kan det väl vara värt för att bli piggare och gladare?
Indier som skrattar åt sig själv på Skrattklubb i Mumbai,
Indien, november 2001.
Om du dessutom skrattar 20 minuter varje dag kommer du att bli frisk som en nötkärna! En massa nyttiga signalsubstanser kommer att produceras i din hjärna och dessa har t o m visat sig kunna krympa cancertumörer. Du får en ordentlig massage av dina inre organ och man kan t o m få träningsvärk av skratt, vilket du säkert kommer ihåg sedan barndomen. Egentligen kan man skratta åt vad som helst, ett framkallat /låtsas-skratt har faktiskt samma goda effekter som ett helt ärligt sådant. När jag gick dr Kataria's School of Laughter Yoga 2001 berättade han att de från början berättat vitsar för varann för att börja skratta. När vitsarna tog slut visade det sig att det funkar lika bra att se varann i ögonen och bara börja skratta så blir det till ett naturligt skratt efter en stund. Och det är ju egentligen helt naturligt, om man hör någon skratta börjar man le och vill veta vad som är så roligt, eller hur? Dr Kataria utvecklade dock sin skratt-metod vidare till att även inkludera yoga-rörelser, men det är ju egentligen alls inte nödvändigt. Är du ensam kan du stå framför spegeln o göra grimaser, tänk på nåt kul i barndomen eller vad som helst. Bara du börjar skratta rullar det på så länge du inte känner dig fånig. Eller förresten kan det framkalla skratta att man är fånig också så skratta, rör på dig och njut av att det äntligen är vardag igen, så att det känns som det brukar...

All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: