onsdag 30 maj 2012

Tova ny katt eller dammsug upp allt!

Greta tappar så mycket päls, fast hon duschar varannan dag o blir borstad varje. På älsklings-kudden ser det ut så här efter ett par dagar:
När jag borstar av den får jag så mycket päls att jag säkert skulle kunna tova mig en ny katt! Har en hel påse med  Gretas päls, som jag borstat bort i sex år...
En sådan katt skulle varken behöva mat eller gå på lådan, fast den kommer ju heller inte att spinna eller springa runt, så jag behåller nog min lilla silkestuss istället i a f!
Nu har jag dock fått tag i det ultimata verktyget för att dammsuga upp allt från t ex mattorna; ett särskilt dammsugarmunstycke för hund- och kattägare!
Funkar fantastiskt bra! Med det vanliga dammsugarmunstycket har jag fått sätta dit nya röda "pälsfångare" efter bara ett par gångers dammsugande, eftersom jag gnor dem emot mattorna så att det lossnat och dammsugits upp. När jag idag åter skulle köpa nya sådana fick jag tips om detta och det delar jag givetvis med mig av. Här i Östersund är det Sy & Damm som jag köpt det på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gör nåt kul av den ulliga pälsen vet ja! :)Ett litet djur eller nåt.

Men, tror du verkligen att katthuden mår bra av att duscha så ofta, menar, hennes naturliga fettproducering som konditionerar pälsen blir kanske helt upp o ner.

Fast vad vet jag, jag har bara labradorer och deras päls är ju annorlunda.

//Boije

(och varför skriver jag ofta "anonymt"..joo jag orkar, ids, inte logga in, så på de bloggar jag ofta besöker, som din härliga blogg, så blir det så här.)

Lyckans Smed sa...

Jag har sparat pälsen o tänkte tova med den. Julänglar kanske eller nåt.

Greta duschar i bara vatten o inget schampoo eller så. Hon duschar bara varannan dag, men skulle gärna göra det varje om hon fick... Inbillar mig nämligen att hon skulle bli för torr annars i pälsbottnen. Hon får dessutom lite olja på torrfodret hon äter, men det handlar om hennes matsmältning. Skulle jag märka att det inte är bra för lilla silkestussen så skulle jag genast sluta!