måndag 28 maj 2012

Kattnät

För att slippa oroa mig för att Greta ska hoppa upp i balkonglådan och störta ned i asfalten har jag nu äntligen fått upp kattnätet, så att jag slipper hålla koll på henne hela tiden hon är ute där.  Dessutom kräver faktiskt Djurskyddslagen*) nät, vilket du kan läsa mer om längst ned.
Eller jag och jag; det är min fantastiske vaktmästare som hjälpt till med lister, borrning och monterande av det. Det har han fått en tomat-planta för, som tack för hjälpen.
Skräcksyn!!! Fattar inte att jag tog mig tid att fota...
Kattnät köper man i zoo-handeln och monterar med krokar i väggarna och taket runt balkongen så att inte ett katthuvud kan pressa sig ut. Jag fick därför köpa fler krokar för det var bara 15 st med i paketet. Det ser ut som ett fotbollsmål eller tennisnät och är alltså inte fisknät, som säkert skulle bli farligt att ha eftersom det är så vasst.
I mitt barndomshem älskade Greta att ligga på räcket och sola sig, men där var det inte så långt från marken och dessutom en massa buskar under, så hon hoppade aldrig över. Det är värre med en lägenhet med halt och rundat balkongräcke med ett tre-fyra meter till asfalten under. Även om katter oftast hamnar på tassarna när de faller så är det riskabelt för den kan bli väldigt skadad när den faller så långt.

*)Djurskyddslagen kräver fr o m  1 maj 2008 att om balkongen är  mer än 5 meter över marken så måste det finnas ett nät för att försäkringen ska gälla och för att du inte ska bli anmäld för brott mot  Djurskyddslagen  om katten skulle ramla ner.att .

Inga kommentarer: