fredag 25 maj 2012

Hjälp mot pigmentfläckar

Så här mycket pigmentfläckar hade jag för fyra år sedan. Bilden är tagen med special-ljus, så de syntes inte så här väl i verkligheten, men jag fick ändå bli grymt bra på att sminka över dem med i.d. Det var tur att jag hade vanan inne att "maskera", efter att ha haft vuxenacne innan...
Jag började då, på Evas inrådan, att använda Priory Even Tones, som då var helt nytt på marknaden och  kostar en hel del. När jag så var på min sena julklappsbehandling i april(!) blev jag överlycklig när Julia berättade att Even Tones verkligen funkat så att mina pigmentfläckar är borta! 
Tyvärr hade hon fel, för fast jag alltid har solskydd har nu några fläckar dykt upp i pannan (de värsta i mitten på bilden), men det mesta verkar vara borta. Naturligtvis måste jag därför dela med mig av mitt bästa tips till er. Som jag nämnde måste jag vara noggrann med att ha solskydd så att de inte uppkommer igen. Jag använder därför Dermaglows fuktkräm med spf 30.
i.d., med tillhörande borstar och YSL Touche Eclat
bästa verktygen för att täcka pigmentfläckar och plitor
Även i.d. bare minerals, som jag främst täcker med har spf 15, men det innebär inte att solskyddsfaktorn blir 45, utan den är då 30, som är den högsta. Allt inhandlat hos min "hovleverantör" Parelle. Även om jag är en gammal kärring så behöver det ju inte synas så väl!

Inga kommentarer: