lördag 23 april 2011

Vila i Frid, Annalisa Ericson

Skådespelerskan Annalisa Ericson, 97, avled under natten mot långfredagen. En av svensk underhållnings allra största namn somnade därmed stilla in på hemmet Linnégården i Stockholm.
Annalisa Ericson Schildt blev 97 år, så det är väl som skådespelerskan Lena Söderblom som regisserade ”Annalisa och Sven” som blev den allra sista filmen med Annalisa Ericson, säger till Aftonbladet:
– Vi har varit mycket goda vänner och har haft väldigt roligt på senare år. Jag är jätteglad att jag fick göra filmen med henne och Sven Lindberg. Det är smärtsamt men hon var gammal och ville nästan själv få somna in.
Det är alltid sorgligt när livet tar slut, men Annalisa Ericson som var född 14 september 1913 på Djurgården i Stockholm har ändå hunnit med mer ärn de flesta i sitt långa liv inom svensk underhållning. Hon debuterade redan som 5-åring i barnbaletten på Kungliga Operan. Ericson var ett av de stora affischnamnen inom svensk film under flera decennier, främst 1930-, 1940- och 1950-talen; hon har dansat på både Operan och Oscarsteatern, spelat revy med Ernst Rolf och Kar de Mumma, samt filmat med såväl Nils Poppe som Ingmar Bergman.
Här kan du se Annalisa Ericson (1913-2011)ur serien  Svenska Komedienner, som gick i Go'kväll på SVT. 
Se Den Saltatste Bönan i Stan nedan!
Vila i Frid, Käraste Annalisa!

Inga kommentarer: