onsdag 27 april 2011

Sundsvallstur

Igår skulle det bli sämre väder så därför beslöt vi oss för att åka till Sundsvall. En nätt tur på 40 mil för att ta sig till närmsta grannstad innebär en heldagstur.
Vi har alltid en bestämd rutt i Sundvall, först Birsta och bl a IKEA och så in till själva staden. Eller egentligen så är det främst en enda gata i Sundsvall som vi brukar bege oss till, nämligen Tullgatan, vilket många andra ser som en bakgata. För mig som tillbringade en stor del av min ungdom på Pipeline är det dock så centralt det bara kan bli...
Tullgatan i Sundsvall
 På Tullgatan ligger nämligen de två ställen jag alltid besöker när jag är i Sundsvall; Vackra hem som säljer inredning och kläder från Noa-Noa. Dem har jag skrivit om tidigare, men nu har de bytt ägare nyligen.  
detaljbild innifrån Vackra hemdisken och hyllan precis innanför
dörrenVackra hem  i Sundsvall

Den andra adressen på Tullgatan som alltid får besök av oss i Sundsvall är det mysiga italienska kaféet och delikatessbutiken Dolcetto. Innan Grändens Delikatess öppnade i Östersund var det här (eller i Ö-vik) jag införskaffade sådant. På Dolcetto finns också originalen från Italien när det gäller kaffet, tårtorna, glassen eller chokladen. Man kan också luncha en grillad pizzycotto, sfilatino, en läcker ciabatta eller varför inte pasta, sallader, pajer; alla med smaker och råvaror från det italienska köket. Dessutom ställer lokala konstnärer ut i galleriet, och eftersom de har utskänkningstillstånd finns det italienska vinet hemma där (till skillnad från hos Grändens Delikatess)!
Dolcetto säljer en hel del
italienska delikatesser

där finns fantastiskt god fika
med italienska bakverk och,
givetvis, italienskt kaffe!

När jag var aktiv i Östersunds Musikforum åkte vi ofta och gärna just till Pipeline, som ligger aldeles runt hörnet från Tullgatan! Tillsammans med Strömsunds-grabbarna i Lajbanerna, som också det var en del av Kontaktnätet, var vi fyra-fem Östersundstjejer som brukade hyra en "Raggar-uno" och köra ihop till Sundvall. På Pipeline vankades både kurser, möten och massor av bra konserter. Oftast bodde vi också på samma hotell, Baltic, som faktiskt ligger vid längre norrut av Tullgatan räknat från Pipeline!  
i Västernorrland finns massor med Vitsippor, till skillnad från
i Jämtland, där det mest bara finns Blåsippor o de vita är fridlysta

Inga kommentarer: