lördag 17 februari 2018

Chia-pudding (paleo)

Chiafrön var verkligen i ropet för några år sedan och nu har även jag testat det. Jag använder jag det istället för gelatin/AgarAgar eftersom det är lättare att få tag i än AgarAgar, smakar mindre, är fullproppat med protein, vitaminer, antioxidanter och innehåller mer omega-3 än någon annan naturlig källa och är såväl paleo, gluten- och laktosfritt.

Favorit Chiapudding från paleoskafferiet.se
Mät upp
 2 dl kokosmjölk 
2,5 msk chiafrön  
1 tsk kanel  
1 krm färskmalen kardemumma 
1 krm äkta vanilj
och lägg i en burk med lock Blanda väl och sätt på locket Låt stå i kylskåpet över natten 
Alt. 2
Mät upp kokosmjölk, chiafrön, kanel, kardemumma och äkta vanilj i en mixerkanna. Mixa med stavmixern till det tjocknat något Ställ in kylskåpet och låt stå 30 minuter 
Toppa gärna med frukt somg mango, bär e dyl och Njut
Smaksätt på olika sätt; t ex semla-smak med mer kardemumma, ingen kanel men däremot mandelmassa, saffran, riven 70%-ig choklad eller vad du nu kommer på!

Inga kommentarer: