Ja, titeln på inlägget blev lite sådär (förlåt!), men denna torsk är ett bearbetat recept på Lchf-torsk som jag lagt til autoimmuna ingredienser till. Riktigt god blev den i a f (med mina tillägg)!
Sätt ugnen på 225 grader och koka
1 broccoli
i buketter och med stammen skivad
räk(ben)buljong
vatten så det täcker
al dente ( ca 5 min) Tärna
400 g till hälften tinat torskblock (eller annan vit fisk)
och lägg i en smörad form. Blanda
2,5 dl vispgrädde
½ pkt philadelphiaost naturell
4 msk fryst dill
Riv skal med zestjärn och pressa
½ vältvättad ekologisk citron
riven färsk ingefära
salt och peppar
blanda i och häll över fisken. Häll av broccolivattnet och lägg broccolin runt fisken. Blanda lite av kokvattnet i bunken och blanda med resten (det bör inte bli för tunt) och smaka av innan du häller över fisken.
Hyvla
25 g smör
över hela rätten och grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter tills det fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar