Ett fantastiskt gott alternativ till vanlig pizza är denna av blomkål (som också ofta "är fettälskarens räddning" enligt Kostdoktorn):
Italiensk blomkålspizza 2 st små pizzor
Sätt ugnen på 250°C. Mixa
200 g blomkål
till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. Blanda blomkålsriset med
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
riven ingefära
1 ägg
till en deg.
Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Alt. gör en på pizzasten. Grädda i226 grader i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något. Lägg på
valfri pizza topping, t ex.
1 dl tomatsås
Italiensk blomkålspizza 2 st små pizzor
Sätt ugnen på 250°C. Mixa
200 g blomkål
till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. Blanda blomkålsriset med
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
riven ingefära
1 ägg
till en deg.
Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Alt. gör en på pizzasten. Grädda i226 grader i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något. Lägg på
valfri pizza topping, t ex.
1 dl tomatsås
blandad med
2 msk vispgrädde (=lchf)
4 skivadet tomater/avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka
4 skivadet tomater/avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka
tillsätt
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad vitlöksklyfta
Färskriven ingefära
för att göra den autoimmun=IFD och
25 g hyvlat smör
för att göra den riktigt fet (=lchf)
för att göra den autoimmun=IFD och
25 g hyvlat smör
för att göra den riktigt fet (=lchf)
Grädda ytterligare ca 5 minuter. Toppa gärna pizzan med
Creme fraishe
innan servering; njut!
Creme fraishe
innan servering; njut!
Ett annat alternativ är som den ovan med
1 dl tomatsås
blandad med
2 msk vispgrädde (=lchf)
1 burk avrunnen tonfisk
1 burk avrunnen tonfisk
tillsätt
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad vitlöksklyfta
Färskriven ingefära
lite gurkmeja
för att göra den autoimmun=IFD och
25 g hyvlat smör
för att göra den riktigt fet (=lchf)
lite gurkmeja
för att göra den autoimmun=IFD och
25 g hyvlat smör
för att göra den riktigt fet (=lchf)
Grädda ytterligare ca 5 minuter. Toppa gärna pizzan med
Creme fraishe/ turkisk yoghurt
skivad avocado
innan servering; avnjut!
Creme fraishe/ turkisk yoghurt
skivad avocado
innan servering; avnjut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar