torsdag 13 juni 2013

Smygkoll på Kivik Art-center

Som jag nämnde igår var vi till Kivik Art-center då för fast det ännu inte är öppet så står ju verken där och kan beskådas, även om lantarbetet pågår för fullt bland verken.
Det ligger makalöst vackert med utsikt över havet mitt i jordbruksbygden på Kivik och eftersom säsongen inte är igång än var det enda som satt uppe om verken skylten nedan:
Mest omtalad är väl konflikten mellan Kivik Art-center och Ulf Lundell med anledning av Antony Gormleys och David Chipperfields verk nedan. Nu beslutade förvaltningsrätten i april att Simrishamns kommun inte behöver handlägga bygglov i Kivik Art-center eftersom det är en frizon.
Därmed tycks det dock inte vara över för Lundells del, som enligt Expressen efter beslutet förklarade i Kvällsposten att:
– Jag är inte överkänslig, det handlar om min livsrealitet.
Fem paviljonger skapades 2007 vid Lilla Stenshuvud, av de internationellt uppmärksammade arkitekterna Snøhetta i samarbete med fotografen Tom Sandberg. Start
 
Matti Suuronens Venturo från 2009
Petra Gipps Refugium, 2010
Eftersom det inte fanns några skyltar uppe om vilka som gjort dessa båda elelr vad deras titlar och jag heller inte hittar dem på hemsidan måste jag återkomma med info om dem.
Det kommer att bli fler turer till Kivik Art-center; vill gärna se Gert Wingårdhs Himlatrappan, men hävdar outtröttligt att Kivik Art-center handlar om arkitektur och inte alls om konst!
ur DN 130614...

Inga kommentarer: