söndag 30 juni 2013

Foodstock

Igår var det marknadsdag i min lilla stad och utöver marknaden på torget hade även Jazzköket Foodstock på sin innergård.
En kulinarisk marknad med matens rockstjärnor, livemusik och lokal streetfood. Lagerbaren öppet så klart med lokal öl och andra drycker presenteras den på hemsidan och det är bara lokalproducerad mat och dryck som finns där.
Gården känns väldigt kontinental med vimplar, stånden och en bar med lokalproducerat öl i ett hörn, väldigt trevligt, även om det inte var live-musik just när vi var där.
"– Vi har tappat kontakten med vår mat på så många sätt. Det här är Jazzkökets insats för att återförena människor med matens ursprung", fortsätter kocken Kristoffer Andersson på hemsidan  . "Visionen är att ge besökarna en härlig matupplevelse i den direkta kontakten med bonden, förädlaren och kocken. Det kommer att finnas lokal streetfood och en öppen scen med ljudanläggning där lite vad som helst kan hända. "
Det tycker jag att de lyckats med! Jag tror att det sker just denna helg dels för att det sker varje sista helg i maj - augusti och som en uppvärmning för att TV 4s Mitt Kök ska komma till Östersund nästa helg.
Utöver de mathantverkare som ofta är med på marknader i min lilla stad hade också Jazzköket ett stånd där de sålde bröd.
Köpte Huså-bröd av  korn och Julia, en örtmarinerad ost från Raftsjöhöjdens gårdsmejeri, som vi tänkte avnjuta på solig balkong. Dessvärre kom det kyliga fjällvindar så vi fick ta med Rosévinet och flytta in i köket istället.

Inga kommentarer: