måndag 17 juni 2013

"Feminist" inte längre fult ord

Jag tycker det är så roligt att jag när jag fyllde år fick jag Caitlin Morans omtalade Konsten att vara Kvinna av min syster.
Caitlin Morans omtalade Konsten att vara
Kvinna i mitt knä på väg mot Gunillaberg
Tänk att man med humor kan göra det mesta rumsrent och att det mäktigaste vapen som finns är att dela ett skratt, ändå! Som Oscar Wilde sagt "Om du vill berätta sanningen för folk så se till att också få dem att skratta, annars kommer de att döda dig". Det blir särskilt tydligt här.
ur Caitlin Morans omtalade Konsten att vara Kvinna
Den mest övertygande sidan hittills till varför alla är
feminister egentligen, om de inte tänker efter så noga
Syrran minns det tydligen inte längre, men för kanske tolv- tretton år sedan när jag gick Konsthögskolan tyckte hon att jag skulle sluta kalla mig för feminist eftersom hon tyckte det "låter så fult".
Trots att det varit så oerhört mycket i media om Konsten att vara Kvinna hade jag inte förstått vilket oerhört starkt vapen den boken är. Det mesta är sådant jag vetat länge, men det är paketerat i ett "lyxigt fodral" som också är roligt självironiskt, som uppenbarligen gör det oemotståndligt intressant för åtminstone svensk media. 
eget montage av bilder ur dn
Undrar hur den funkat i Danmark, med tanke på t ex Dennis Nørmarks ogenomtänkta (?) öppna brev i DN, vars alla argument Nina Björk gjorde slarvsylta av här. I o f s med god hjälp av både danska Drude Dahlerup här och (manlige) Björn Wiman här.

Inga kommentarer: