söndag 14 april 2013

Gubblängtan

Det här med längtan ligger mig varmt om hjärtat. Gubblängtan på flera sätt. Jag är så pinsamt lättpåverkad att jag blev grymt sugen på Gubbröra efter att ha sett Jamie Oliver äta det i Nyhetsmorgon. Jag hittar inte Jesper Börjessons recept på Gubbröra men det har egentligen ingen betydelse. Jag älskar ansjovis, så därför har jag i dubbelt så mycket som recepten anger
Så här gör jag Gubbröra 2 port
1 shalottenlök  
2 hårdkokta ägg
Hackas tillsammans och tillsätt
1 brk hackad ansjovis
2 msk hackad dill
dill efter smak
ett stänk pressad citron
Blanda ihop och ät det på knäckebröd. Av en vän fick jag också recept på något jag ska testa nästa gång, nämligen
bild av Nubberöra lånad från google
Nubberöra
2 hårdkokta ägg 
1 burk matjessill
570 gram eller "överbliven" gravad lax 
1 st liten rödlök 
2 dl gräddfil 
2 msk majonäs 
1 dl hackad dill 
50 gram ishavsrom
Det är nog fyra portioner och låter grymt lyxigt. Hos mig finns nämligen aldrig någon "överbliven" lax. Sådan går åt direkt om jag inte har särskilda planer för den...

Jordgubbar ska också bli fantastiskt gott när de äntligen kommer!

Inga kommentarer: