Så här gör jag Gubbröra 2 port
1 shalottenlök
2 hårdkokta ägg
Hackas tillsammans och tillsätt
1 brk hackad ansjovis
2 msk hackad dill
dill efter smak
ett stänk pressad citron
ett stänk pressad citron
Blanda ihop och ät det på knäckebröd. Av en vän fick jag också recept på något jag ska testa nästa gång, nämligen
Nubberöra
2 hårdkokta ägg
1 burk matjessill
570 gram eller "överbliven" gravad lax
1 st liten rödlök
2 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 dl hackad dill
50 gram ishavsrom
Det är nog fyra portioner och låter grymt lyxigt. Hos mig finns nämligen aldrig någon "överbliven" lax. Sådan går åt direkt om jag inte har särskilda planer för den...
Jordgubbar ska också bli fantastiskt gott när de äntligen kommer!
Jordgubbar ska också bli fantastiskt gott när de äntligen kommer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar