Hade två kokta potatisar o två kokta rödbetor över, så gjorde därför 2 port urgoda Rödbetsbiffar med pepparrotscreme |
jag köpte detta roliga rivjärn och"lillasystern" på Moas Skafferis utförsäljning. Koziol är märket och jag använder något av dem så gott som dagligen. |
Rödbetsbiffar med pepparrotscreme 2 port
2 kokta potatisar
2 kokta rödbetor
1 finhackad schalottenlök
drygt 1 msk rismjöl (funkar förstås även med annat mjöl)
lite basilikaflingsalt
Riv eller mosa kokta potatisar och rödbetor i en bunke och blanda i den hackade löken och mjölet, basilikan samt smula i flingsaltet. Om du vill kan du också smaksätta med vitlök eller något annat du gillar.
Jag använder kinesiskt rismjöl, eftersom det då blir väldigt krispigt, men annat mjöl kan också användas |
så här bra binder den kokta potatisen ett annat alternativ är att tillsätta ägg |
Pepparrotskräm av
riven färsk pepparrot (perfekt att riva med det lilla Koziol-rivjärnet)
ca 1 dl creme fraishe eller matlagningsyoghurt
Rör samman och servera till. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar