onsdag 14 mars 2018

Konstrundans (Pannrumsgalleri) Galleri Vipan

Nu är det bara drygt 2 veckor kvar tills årets Konstrunda kör igång och jag ska i år hålla öppet i vad jag valt att kalla Galleri Vipan. Screw it; vad bra det kommer att bli!
Kanske ska kalla det Screw It Gallery eller Skruva till det?
Snygg va?
Det är beläget i pannrummet av mitt hus med ingång från gatan precis vid Jonebergsparken. Jag bor i Brf Vipan, så namnet kunde även bli Lapwing Gallery eller kanske latinskt klingande Gallerie Vanellinae...
Männen i mitt liv har samarbetat med mig för att skruva fram den bästa lösningen för att få väggar jag kan hänga min konst på. Något jag känner mig enormt tacksam för. Väggarna finns nämligen bakom pannor, bord eller är täckta med dörrar så det har krävt en hel del klurande för att komma fram till hur det ska bli på bästa tänkbara sätt.
Den fina arbetsbänken ska jag använda att lägga material o förfriskningar på och väggen ovanför den är den enda det nu går att använda till att hänga på så det ska byggas "väggar av stolpar med tvärbjälkar åt tre håll till.
"Väggarna" kommer främst att vara för att hänga konst på men även för att avskärma så att ingen skadar sig på pannor mm. Dessutom ser det väldigt "roddigt" ut med säckar och rör, även om jag egentligen gillar det närmast fabriksmässiga intrycket så stjäl alla prylat och färger uppmärksamhet från min konst.
Det blir bra med några stolar så att folk kan slå sig ned en stund, men borden ska jag ställa in i de tre förråd som finns efter den ena väggen.
Jag kommer även i år att jobba med min konst under Konstrundan, det vore ju både tråkigt och ett sådant slöseri att inte passa på istället för att bara sitta och titta.
Jag kommer att ha någon interaktiv del så att även besökarna kan delta i konstskapandet. Enklast vore väl att teckna tillsammans med besökarna. Att be dem berätta om eller skriva ned något jag sedan kan teckna gärna ihop med någon eller några, som då kan få lite tips på hur själva seendet fungerar vid konstskapandet.
Varmt välkomna att se hur Galleri Vipan/Lapwing Gallery/Gallerie Vanellinae utvecklat sig och umgås otvunget i detta förvandlade pannrum! 
Konstrundans öppettider är  lör, sön och helgdagar kl 10–18, vardagar kl 13–17 och 
MalinMatilda Allbergs MÅLERI, GRAFIK mm finns i ateljé 75 på Linnégatan 5 Simrishamn
Välkommen 30/3 - 8/4!!!

Inga kommentarer: