fredag 18 oktober 2013

Bästa dagliga brödet

Kögebröd säger de i Skåne om Danskt rågbröd, ett
nyttigt och gott mörkt surdegsbröd med frön i
Här kommer några tips på hur du håller brödet fräscht:
1. Lägg ett halvt äpple i brödskrinet så håller det sig mjukt.
2. För att förhindra mögel lägg en halv rå potatis i brödskrinet.
3. Om vetebullarna blivit hårda och tråkiga kan du doppa dem snabbt i lite mjölk och grädda i ugnen några minuter. Du kan också stoppa dem i micron några sekunder.
4. Knäckebröd eller kex som blivit mjuka blir krispiga igen efter några minuters gräddning i ugnen.
5. Bröd ska förvaras i rumstemperatur. I kylen blir det torrt.
6. Jag brukar skiva och frysa in brödet så smakar det alltid nästan nybakat när det tinats. Tunnbröd tinar på några minuter i vanlig rumstemperatur.

Inga kommentarer: