söndag 3 mars 2013

Drömklänningen

Jag fick syn på en riktig dröm-klänning på Ewa Fröling i Stjärnorna på Slottet. Jag hade en liknande den i samma syrenlila färg, men utan den vackra kragen när jag var flicka. Med bälte och allt och jag älskade den klänningen och ville alltid ha på mig den, så naturligtvis blev den både trasig och lortig med tiden. Suck!
Jag har sökt en liknande och fick tips om en från Sivletto av en vän. Den är tyvärr i en gul nyans jag knappast passar i, har en enklare krage med en applikation och kostar drygt 2000,-. Nu är jag verkligen inte förtjust i applikationer och som fattig konstnär kan jag inte påstå att jag direkt har en sådan summa som ligger och skräpar.
den här bilden av sarin jag tänker på är av Konstvideo-
/film Kurererian
, en videoinstallation på Östersunds
sjukhus, där jag använde den som underlag. Sarin
fick jag i Diwali-present från det ashram jag hade
fadderbarn på och besökte i november 2001
Då slog det mig att jag i tonåren sydde en klänning i samma fantastiska klockade modell, men utan skärp eller ärmar med utgångspunkt från en kappa när jag var i 18-årsåldern. Den har jag fortfarande kvar och fast den sitter lite tajt så kan jag faktiskt fortfarande ha den. Jag får testa att sy en provmodell av gammalt lakan innan jag ger mig på ett fint tyg. Och det bästa; jag kom på att jag har fantastiska sarin från Indien och en av dem skulle bli fantastisk i denna modell! Sarin har ju ofta en mönstrad del på tyget med som är tänkt att sy en  choli [kort topp att ha under sarin] av. Den delen skulle bli super som krage. Men ska absolut sy en syren-lila i styv bomull med!
Så hittade jag detta underbara mönster på Etsy.com och insåg att eftersom det bara kostar $17.45 med frakt och allt kommer det att bespara mig arbetet med att sy en provmodell och jag kan enkelt göra kragen med slag istället och även sy fler snygga kappor sedan. 

Hurra; sån tur att jag kan sy (förhoppningsvis också lika bra som jag kunnat) så att jag kan få det precis som jag vill ha det!!!

Inga kommentarer: