tisdag 16 december 2014

Julelik Saffranscheesecake med pepparkaksbotten

En riktigt god och julelik cheesecake är detta, med både saffran- och pepparkasmak.

Saffranscheesecake med pepparkaksbotten
75 g Smör  
180 g stötta pepparkakor  
Sätt ugnen på 225. Smält smöret och kör det i matberedaren, där du först krossat pepparkakorna. Mixa till en jämn smet och tryck ut det hela i en form med löstagbar kant. Ställ det hela kallt en stund i kylen.
Vispa
3 ägg  
fluffigt och tillsätt
1/2 dl socker  
4 dl Crème Fraiche  
Stöt
1 paket saffran  
med en råsockerbit i mortel och blanda i smeten med
1 msk citronsaft  rivet citronskal   
Häll det i formen och sätt in cheesecaken i ugnen och grädda 200° i 20-25 minuter eller tills den stelnat. Pudra med
florsocker   
över kakan och lägg på
björnbär

Inga kommentarer: