Om vi börjat längst ned till vänster köptes skinkan på Österlen Kött & Vilt i Brösarp, som säler råvaror från närbelägna producenter som slaktas på mindre slakterier för att hålla hög kvalitet och korta transporttider. Den lagade Maja med Ernsts recept på Julskinka med äpple och romarin och den är fantastiskt god. Senapen gjorde mamma av Tareq Taylors recept av senapsfrön odlade i Smedstorp.
Majas egen bild av Ernsts Julskinka med äpple och romarin |
Äppelmosen gjorde mamma alldeles innan servering. Grönkålen är fantastiskt god och den gjorde hon med Menys recept, medan den Gravade laxen alltid görs med samma recept.
Vidare på tallriken överst så köptes även ingredienser till den traditionella leverpastejen och kalvsylta i Brösarp. Majonäsen är hemmagjord och såväl gurkor som rödbetor är t o m egenodlade. Bara räkorna är och äggen är köpta, men i a f närproducerade. Godare kan det omöjligt bli! (Recept i de gröna länkarna.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar