söndag 9 oktober 2011

Mesproppskoma

Du som brukar läsa denna blogg kan omöjligt ha missat Mesproppen, den bakelse jag gjort tillsammans med konditorn Hans Sundin på Wedemarks konditori.
foto: Gunnel Edvardsson,
100 % Östersund
Jag trodde att jag ätit för mycket av den efter pressträffen, då jag åt hela två stycken under en dag och hamnade i vad jag skulle vilja kalla Mesproppskoma, efter Paltkoma som man drabbas av efter att ha ätit för mycket palt. Direkt när jag serverade den första Mesproppen på  Allbergshallen i lördags blev jag dock frestad och har faktiskt ätit som minst en halv  Mespropp om dagen sedan dess. Man skulle kunna säga att jag utvecklat ett Mesproppsberoende, och det är ju visst inte ensam om...


Jag har nyss fått veta att Mesproppen varit så omtyckt att den tagit slut och nya behövt bakas vid några tillfällen under veckan.  Flera personer tycker att jag borde ta patent på den och att Wedemarks konditori ska fortsätta att göra den även efter efter söndag, men då med Jämtlandsflaggans färger på toppen. Det är verkligen ingen dum idé, som jag nog ska ta upp med Wedemarks konditori.  De har ju fått lika mycket publicitet som jag och själva Mesproppen gjort och dessutom verkar den ha sålt mycket bättre än de beräknat.


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det som var så bra med bakelsen var att man inte blev illamående efter som jag brukar bli av för söta bakelser, den gav bara en njutningskänsla. Vad kul att den blev uppskattad på Wedemarks.Den förtjänar att få ett liv efter konstens vecka också.Eva B S

Lyckans Smed sa...

Tack, Eva; gu om någon borde veta vad du talar om! ;-)
/*

Lyckans Smed sa...

Du menar jag givetvis...

Maya sa...

Skulle vilja smaka den, jag som älskar fikabröd.. Hoppas den fortsätter att göras så jaf får chansen sen då...Kram goa du.

Lyckans Smed sa...

Det får vi hoppas! Jag ringer direkt imorgon bitti o kollar läget