Den franska Pumpasoppan som blev lunch bör dock modifieras en aning, smaka av ordentligt så den klassiska franska inte blir tam. (För att dämpa hettan av kryddorna kan yoghurt tillsättas , som i t ex Indien).
Klassisk fransk Pumpasoppa 4 - 6 port
1 kg pumpakött (skal- och kärnfritt)
3 dl vatten+ grönsaksbuljong
Skär pumpaköttet i bitar. Lägg det i en kastrull med vatten. Sjud under lock i ca 30 minuter eller tills pumpan mjuknat.
Sila av och spara vattnet. Mixa pumpan med buljongen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt
2,5 dl mjölk
Koka upp soppan. Vispa ner
25 g smör
Smaka av med
salt
muskot
honung
Späd med lite av kokvattnet om soppan känns för tjock. Strö över
hackad persilja till garnering
Servera gärna med vitlöksbröd eller gott surdegsbröd och rostade pumpakärnor (alt. rostade i varm teflonpanna utan fett).
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar