onsdag 12 oktober 2011

Plåtar av ett annat slag


Cath­rine Johansson visar på Svenssons Ramar just nu en, låt oss säga, restprodukt av konstutövande, som jag själv alltid tyckt är vackra nog att visa upp, nämligen plåtarna hon tryckt grafik från. I detta fall är det serigrafi hon tryckt på plåtar, som även bearbetats innan, som verkligen är bedårande vackra!
När jag gick Konstskolan brukade jag sätta kopparplåtar jag tryckt klart med på böcker jag gjort, men att ställa ut dem på detta sätt har aldrig ens slagit mig tidigare.  Johanssons serigrafier är väldigt vackra tryckta på papper, men frågan är om inte plåtarna är ännu vackrare!


Det är tolv plåtar som finns på Svenssons Ramar och de har tidigare använts att trycka med, men har nu själva fått serigrafi-tryck på sig och det häftigaste är nästan hur de förändras både i uttryck, färg och dimensioner i olika ljus. 
Utställningens slutdatum är satt till 16 oktober, men jag pratade nyss med Anna-Lena som berättade att de inte har någon bestämd efter denna, så med lite tur kommer den att finnas kvar längre.

I skyltfönstret finns nu också Aino Näslunds ”Kaninspel” som en extra bonus. Gå och upplev; basta!!!
All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten! 

2 kommentarer:

orosmoln sa...

Det är faktiskt inte den MalinMatilda kallar grafikplåtar. Jag köper helt nya fina stålplåtar hos plåtslagaren för att trycka på. Jag använder serigrafifärg som passar bra på denna plåt. Plåtens blänk ger bilden ett ytterligare djup, så att bilden fortsätter inöver. Papper kan kännas mera stumt och passar inte för mitt uttryck.

Lyckans Smed sa...

Tack för påpekandet Catherin; då hade jag missförstått i ber om ursäkt!
Kram
/*