söndag 30 oktober 2011

Inget bus bara godis med pumpa

Godast av pumpa måste den dessertpaj jag hade med recept till från USA:


Truely American Pumpkin-pie 8 port
Börja med att karva ut pumpakött och mosa det i mixern.
500 pumpakött 
Pajdeg
100 g kallt tärnat smör
3 dl (dinkel) mjöl
Blanda ihop till en smidig deg och rör ned
2 tsk socker / honung /motsvarande sötningsmedel
4 msk iskallt vatten
Blanda ihop till en smidig deg. Sätt ugnen på 225° Låt vila minst 20 min i kylen. Klä en smord pajform med degen, sätt in i mitten av ugnen med smörpapper över och dra ned temperaturen till 200°. Grädda i 10 min, ta bort smörpappret och grädda i ytterligare 10 min. Lämna ugnen på när du tagit ut pajskalet.

Snyggt med pumpan på nyinköpta vaxduken
med Almedahls Picknick, eller hur ?
Fyllning
2 lätt visade ägg
1 3/4 dl brun farin
Vispa ihop och tillsätt så pumpamosen
3/4 dl grädde
1 msk söt sherry
1 tsk kanel
1/2 tsk malen muskotnöt
1/2 tsk malen inefära
Blanda väl och häll i pajskalet. Sätt i ugnen och dra ned temperaturen till 175°. Grädda i 40 min till fin färg. Servera pajen med glass eller vispad grädde. Den är god både kall och varm
Även den Franska  Pumpasoppan du kommer till recept för via länken är fantastisk.
På min balkong, mo-ha-ha-ha-ha...
katter på pumpor framför piratskepp

girlangen med gastar och pumporna
vid almanacksklossarna kommer från
familjefirman, Allberg fastighets-
förmedlings Halloween-skyltning


All rosa text är länkar vidare till det som nämns i texten!

Inga kommentarer: