När man som jag både gillar italienskt och har sardeller, kalamataoliver och hemodlade chilifrukter hemma måste jag bara prova den klassiker från Neapel som kallas Glädjeflickans Pasta, det måste ju vara nåt särskilt som lockar med den!
med Pecorino blev Glädjeflickans pasta riktigt god! |
400 g spagetti
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 burk urkärnade kalamataoliver
400 g körsbärstomater
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
2 msk hackad persilja
2 msk olivolja
(Pecorino)
Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka oliverna missade jag och stoppade istället i dem hela, vilket (väl) gav ner olivsmak än tanken väl är. Fräs vitlök och chili i olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 30 minuter.
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av spagettin och vänd såsen i spagettin. Strö över hackad persilja och servera genast gärna tillsammans med Pecorino.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar