en Butternut påminner om ett stort päron till utseendet, men det är faktiskt en pumpa |
1 butternut squash
torkad rosmarin
koriander
1 torkad chili
2 vitlöksklyftor
1/4 rödlök
rapsolja
salt
peppar
Halvera Butternutten, ta ur kärnorna, men skala inte. Halvera varje del 2 ggr till sammanlagt 8 bitar. Lägg delarna i en ugnsfast form. Strö över rosmarin, koriander och chili, samt pressa över vitlök. Finhacka rödlök och ringla över olja. Dra ett par tag med salt- och pepparkvarnen över. Sätt i ugnen på 200°C och baka allt i ca 30-35 minuter. (Vänd dem gärna då och då.) Jamie serverade den som ett tilltugg med bl a mozzarella och ett basilika till.
torkad rosmarin
koriander
1 torkad chili
2 vitlöksklyftor
1/4 rödlök
rapsolja
salt
peppar
Halvera Butternutten, ta ur kärnorna, men skala inte. Halvera varje del 2 ggr till sammanlagt 8 bitar. Lägg delarna i en ugnsfast form. Strö över rosmarin, koriander och chili, samt pressa över vitlök. Finhacka rödlök och ringla över olja. Dra ett par tag med salt- och pepparkvarnen över. Sätt i ugnen på 200°C och baka allt i ca 30-35 minuter. (Vänd dem gärna då och då.) Jamie serverade den som ett tilltugg med bl a mozzarella och ett basilika till.
gott med mozarella och lufttorkad skinka |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar