måndag 13 januari 2014

Stimulera hjärnan för starkare immunförsvar

Stimulans är positivt på så många sätt att de knappt kan räknas! När jag läste rubriken En stimulerad hjärna kan bidra till starkare immunförsvar blir jag därför inte ett dugg förvånad.
Det är Mikaela Bjerring som är utbildad näringsterapeut och presenterar sig själv så här: "Jag är uppvuxen i Malmö, men har varit bosatt utomlands under största delen av mitt vuxna liv. Idag jobbar jag heltid med mina passioner; hälsa, personlig utveckling och allt som får livskvalitén att höjas till skyarna."
2 december, 2010 skrev hon så här:
skrattande kvinnor på Skrattklubb i Mumbai, november 2001
"Visste du att…  Du kan skratta dig till ett starkare immunförsvar! Ett gott skratt bidrar till bättre cirkulationen, ökad förbränning, sänker blodtrycket och minskar muskelspänningar. Ett bubblande skratt ökar även mängden antikroppar i blodet och stärker immunförsvaret" Just skratt och hälsa är något jag återkommer till ofta eftersom jag fick lära mig så mycket om det av dr Madan Kataria. när jag var hos honom i Indien 2001. Om immunförsvaret har jag skrivit mer här!
skrattande män på Skrattklubb i Mumbai, november 2001
Undersökningar har visat att de som tänker positivt redan i unga år lever upp till tolv år längre än pessimister. När det gäller vårt immunförsvar så blir de med stora humörsvängningar och som lätt blir nervösa och stressade oftare sjuka enligt Lev ung Längre av naturläkaren Peter Wilhelmsson.
En stimulerad hjärna kan däremot bidra till starkare immunförsvar.

Professor Marian Cleeves Diamond vid Berkeley University studerade hur bridgespel stimulerar kvinnors immunsystem. Hon fann ett samband mellan starkare immunförsvar och de delar av hjärnan som sköter abstrakt tänkande, planering och initiativförmåga. Även att lyssna på musik kan stärka immunförsvaret, om det är musik du verkligen tycker om, som får dig att slappna av. Som jag tagit upp tidigare är vår lust oerhört viktig för att vi ska må bra och att vi känner frid. Det bör alltså inte vara särskilt svårt, inte sant?!

Inga kommentarer: